Piec konwekcyjno-parowy CHEFTOP MIND.Maps ONE COUNTERTOP, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania w przygotowywaniu różnych potraw. Piec daje możliwość zarządzania takimi procesami gotowania jak: odwadnianie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous-vide, brązowienie, grillowanie, smażenie, regeneracja oraz regeneracja na talerzu. Piec perfekcyjnie spełni oczekiwania także przy wypiekaniu wyrobów cukierniczych i piekarniczych jednocześnie świeżych jak i mrożonych. Funkcja Intensive Cooking zapewnia genialne rezultaty przy każdym załadunku.
Piec ma zakres temperatury od 30 do 260 poziomów celsjusza oraz możliwość gotowania z użyciem sondy Delta T. Pamięć urządzenia zezwala na zapisywanie ponad 1000 programów gotowania w 9 etapach. W środku komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie oraz podwójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. We wnętrzu zamontowano 4-biegowy wentylator o wysokiej wydajności. Komora gotowania wyprodukowana jest ze stali nierdzewnej AISI 304, posiada zaokrąglone krawędzie usprawniające czyszczenie. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 5 pojemników GN 1/1. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 6,7 cm. Piec wyekwipowany jest w system ROTOR.Klean odpowiadający za system automatycznego mycia komory. Piec ma zainstalowany pojemnik na detergent.
System MIND.Maps zezwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia. Piec posiada następujące funckje:
- DRY.Maxi - funkcja zezwalająca na prędkie usuwanie wilgoci z komory.
- STEAM.Maxi - system odpowiedzialny za wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
- AIR.Maxi - system zarządzania wentylatorami, zezwalający na zmianę kierunku obracania, a także działanie pulsacyjne.
- CLIMA.Control - umożliwia ustawianie wzrostu wilgotności co 10%.
Piec z możliwością pracy na zasilanie 230V/1N.
Uwaga:
cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Artykuł na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.