• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop producenta UNOX kolekcji 6 w unowocześnionej wersji z nowym dotykowym panelem sterowania MASTER.Touch PLUS. Piec w wersji PLUS - o większej mocy.
Jednorazowy wsad 10 pojemników GN 1/1. Wytwarzanie pary w środku komory pieca.
Nowy dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS umożliwia szybką i intuicyjną obsługę, zapisywanie ustawień, zamieszczanie fotografii potraw, a choćby własnoręczne podpisywanie się pod swym autorskim programem. Książka kucharska z 256 programami, z możliwością zapisania własnych ustawień.
znamionuje się nowymi, w stosunku do poprzedniej wersji cechami:
  • technika MIND.Maps - daje możliwość narysowania przebiegu temperatury, wilgotności i szybkości obiegu powietrza; intuicyjny i prosty sposób na stworzenie jedynego w swym typu procesu obróbki i zapisanie go w pamięci pieca, dzięki czemu będzie osiągalne każdorazowe otrzymanie genialnego efektu kulinarnego
  • system obiegu powietrza Air.Maxi z skuteczniejszymi wentylatorami z 8 szybkościami
  • nowy, produktywniejszy system usuwania pary Dry.Maxi - usunięcie z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki produktu w nad wyraz krótkim czasie
  • Steam.Maxi - prekursorski system wytwarzania pary umożliwia uzyskanie pary już w temperaturze 35oC

Piec w całości produkowany ze stali rdzoodpornej. Zabudowa tylnej części chroni go przed zniszczeniem czy zalaniem. Podwójne szyby drzwi wyprodukowane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną zapobiegają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. We wnętrzu komory prowadnice w profilu litery C. Oświetlenie LED.
W wyposażeniu wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point do mierzenia temperatury w środku potrawy. Użycie 4 punktów pomiaru pozwala staranniej mierzyć temperaturę we wnętrzu potrawy. W dodatku ogranicza wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na finalną jakość artykułu.
MultiTIME - system pozwalający na ustawienie odrębnych czasów dla najróżniejszych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (pieczenie albo gotowanie lub regeneracja).
ADAPTIVECoocking - system pozwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Produkt finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się stosowanie sondy MULTI.Point.
Mise en Place - funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie produktów w najróżniejszych czasach w taki sposób, żeby wszystkie były gotowe w tym samym czasie. Parametry obróbki (temperatura, klimat, prędkość wentylatora) dla wszystkich produktów są takie same.
RotorCLEAN - system myjący z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Produkt na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne