Piec konwekcyjno-parowy BAKERTOP MIND.Maps ONE COUNTERTOP z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Piec jest zdolny do zarządzania z najróżniejszymi procesami gotowania, doskonale nada się do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw, a także regeneracji na talerzu. Piec Unox znakomicie pasuje do pieczenia i gotowana ciast jednocześnie świeżych jak i mrożonych. Technika Unox Intensive Cooking gwarantuje doskonałe rezultaty w przyrządzaniu wszelkich potraw. Funkcja CLIMA.Control zezwala na ustawienie wilgotności od 10% do 100% i ciągły pomiar rzeczywistej wilgotności w komorze pieczenia. Maksymalny jednorazowy wsad do 30 kg. Piec konwekcyjno-parowy ma objętość 4 blachy 60x40 cm. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm. Wydajność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 14 minut dla makaroników, 27 minut dla ciast ptysiowych, 20 minut dla pizzy na grubym cieście.
Piec ma zakres temperatury od 30 do 260 °C. Zapewnia także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T. Pamięć urządzenia umożliwia zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. Wewnątrz komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie i podwójną szybę, która zapewnia ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Wyposażone są w zintegrowany panel sterowania 9". Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada 4-biegowy system wentylatorów i wysokowydajne części cieplne. Komora gotowania wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie ułatwiają dokładne czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, zapewniający dokładne mycie urządzenia po eksploatacji i zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse. Urządzenie ma moduł Wi-Fi pozwalający na zdalne sterowanie i przesyłanie przepisów i innych informacji. Dodatkowo urządzenie ma zastosowany port USB.
Piec ma następujące funkcje:
- DRY.Maxi - system zezwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
-
- STEAM.Maxi - system gwarantujący wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
- AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
- CLIMALUX - zapewnia dokładną kontrolę wilgotności w komorze gotowania
- RotorKLEAN - system przemywający z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia.