Piec konwekcyjny z parowo-suchym powietrzem ChefLux MANUAL BIG o obszerności 20 GN 2/1 z manualnym panelem sterowania gwarantującym regulację temperatury, procentu pary i prędkości wentylatorów. Piec posiada system bezpośredniej (natryskowej) produkcji pary, która jest tworzona już przy temperaturze 48ºC (zaparowanie 100% w temperaturze 100 oC). Piec posiada regulację temperatury w zakresie od 80 do 260 stopni celsjusza, a także umożliwia gotowanie konwekcyjne i wilgotne od 80 stopni celsjusza. Wentylator o zmiennym kierunku obrotów wzmaga cyrkulację powietrza. Możliwość wyboru dwóch prędkości wentylatora. Chłodzenie zewnętrznych części pieca zapobiega przypadkowym poparzeniom przy dotknięciu pokrywy lub drzwi. Podwójne szyby drzwi wytwarzane ze szkła nisko emisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną zapobiegają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. We wnętrzu pieca zamontowane zostało oświetlenie LED. Komora gotowania wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304, ma zaokrąglone krawędzie ułatwiające czyszczenie. Odstęp między prowadnicami w komorze pieca wynosi 6,6 cm. W środku umieszczonych zostało pięć 2-biegowych wentylatorów. Drzwi posiadają zawiasy z lewej strony.
Piec posiada następujące funkcje:
- DRY.Plus - funkcja szybkiego usuwania wilgoci z komory gotowania
- STEAM.Plus - tworzenie pary już od 48 poziomów celsjusza.
- AIR.Plus - system wentylatorów z odwracalnym kierunkiem i dwustopniową regulacją prędkości.
Uwaga:
towar na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia. Piec sprzedawany bez pojemników GN i blach.