Piec konwekcyjno-parowy CHEFTOP MIND.Maps ONE COMPACT, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Świetnie spełni oczekiwania w przygotowywaniu rozmaitych potraw. Piec daje możliwość zarządzania takimi procesami gotowania jak: odwadnianie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous-vide, brązowienie, grillowanie, smażenie, regeneracja, a także regeneracja na talerzu. Piec wyśmienicie spełni oczekiwania także przy wypiekaniu wyrobów cukierniczych i piekarniczych zarówno świeżych jak i mrożonych. Funkcja Intensive Cooking zapewnia perfekcyjne rezultaty przy każdym załadunku.
Piec ma zakres temperatury od 30 do 260 stopni celsjusza i możliwość gotowania z użyciem sondy Delta T. Pamięć urządzenia umożliwia zapisywanie ponad 1000 programów gotowania w 9 etapach. W środku komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi posiadają zawiasy po lewej stronie i podwójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. W środku zamontowano 4-biegowy wentylator o wysokiej skuteczności. Komora gotowania tworzona jest ze stali nierdzewnej AISI 304, ma zaokrąglone krawędzie usprawniające czyszczenie. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 5 pojemników GN 2/3. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 6,7 cm. Piec zaopatrzony jest w system ROTOR.Klean odpowiadający za system automatycznego mycia komory. Piec posiada zainstalowany pojemnik na detergent.
System MIND.Maps pozwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia. Piec posiada następujące funckje:
- DRY.Maxi - funkcja zezwalająca na szybkie eliminowanie wilgoci z komory.
- STEAM.Maxi - system odpowiedzialny za wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
- AIR.Maxi - system zarządzania wentylatorami, zezwalający na zmianę kierunku obracania i działanie pulsacyjne.
- CLIMA.Control - umożliwia ustawianie wzrostu wilgotności co 10%.
Piec z możliwością pracy na zasilanie 230V/1N.
Uwaga:
cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Artykuł na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.