• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop MIND.Maps PLUS, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Znakomicie stanie na wysokości zadania w wypiekaniu pieczywa zarówno mrożonego jak i świeżego oraz w przygotowywaniu zróżnicowanych potraw. Ponadto Piec Unox znakomicie nada się również do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw i regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking i Intelligent Performance perfekcyjne i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszelkich potraw. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania zagwarantuje doskonałe rezultaty choćby pod nieobecność wykwalifikowanego personelu.

Piec posiada zakres temperatury od 30 do 260 poziomów celsjusza. Zagwarantuje także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T. Pamięć urządzenia umożliwia zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. We wnętrzu komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie i potrójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma zamontowane 2 4-biegowe wentylatory. Komora gotowania wytwarzana jest ze stali rdzoodpornej AISI 304. Komora posiada zaokrąglone krawędzie upraszczające czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, zapewniający dokładne mycie urządzenia po eksploatacji. Urządzenie ma moduł Wi-Fi zezwalający na zdalne sterowanie, a także przesyłanie przepisów oraz innych danych. Dodatkowo urządzenie ma wbudowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 5 pojemników GN 1/1. Rozstaw między prowadnicami wynosi 6,7 cm.


Urządzenie posiada bibliotekę przepisów CHEFUNOX, dzięki której najpopularniejsze dania można przygotować za pośrednictwem kilku przycisków. System MIND.Maps umożliwia zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia. Funkcja MISE.EN.PLACE pozwala na synchronizację wkładania blach, aby wszystkie potrawy były gotowe w tym samym czasie. Funkcja MULTI.TIME umożliwia zarządzanie czasem indywidualnie dla różnych potraw przyrządzanych w tym samym czasie.
  • ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny zawsze będzie taki sam. Zaleca się stosowanie sondy MULTI.Point.
  • CLIMALUX - gwarantuje precyzyjną konrolę wilgotności w komorze gotowania.
  • SMART.Preheating - system gwarantujący inteligente wstępne nagrzewanie
  • AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób aby uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
  • SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, pozwalający na przypasowanie adekwatnego programu mycia.
  • DRY.Maxi - system zezwalający na szybkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system zapewniający wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
  • RotorCLEAN - system przemywający z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Produkt na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne