Piec konwekcyjno-parowy ChefTop MIND.Maps PLUS, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Genialnie sprawdzi się w wypiekaniu pieczywa jednocześnie mrożonego jak i świeżego oraz w przygotowywaniu najróżniejszych potraw. Dodatkowo Piec Unox znakomicie nada się także do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw i regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking, a także Intelligent Performance wyśmienite i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszystkich potraw. Samoczynne zarządzanie procesami gotowania zagwarantuje rewelacyjne rezultaty nawet pod nieobecność wykwalifikowanego personelu.
Piec posiada zakres temperatury od 30 do 260 stopni celsjusza. Zapewnia także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T. Pamięć urządzenia pozwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. We wnętrzu komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie oraz potrójną szybę, która zapewnia ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma zamontowane 2 4-biegowe wentylatory. Komora gotowania wytwarzana jest ze stali nierdzewnej AISI 304. Komora posiada zaokrąglone krawędzie upraszczające czyszczenie. Piec samoczynny system mycia ROTOR.KLEAN, zapewniający staranne mycie urządzenia po eksploatacji. Urządzenie ma moduł Wi-Fi zezwalający na zdalne sterowanie, a także przesyłanie przepisów oraz innych danych. Dodatkowo urządzenie ma wbudowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 5 pojemników GN 2/3. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 6,7 cm.
Urządzenie posiada bibliotekę przepisów CHEFUNOX, dzięki której najpopularniejsze dania można przygotować za pośrednictwem kilku przycisków. System MIND.Maps pozwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia. Funkcja MISE.EN.PLACE umożliwia synchronizację wkładania blach, by wszystkie potrawy były gotowe w tym samym czasie. Funkcja MULTI.TIME zezwala na zarządzanie czasem indywidualnie dla przeróżnych potraw przyrządzanych w tym samym czasie.
- ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Towar finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się stosowanie sondy MULTI.Point.
- CLIMALUX - zagwarantuje staranną konrolę wilgotności w komorze gotowania.
- SMART.Preheating - system zapewniający inteligente wstępne nagrzewanie
- AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób by uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
- SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, zezwalający na dobranie stosownego programu mycia.
- DRY.Maxi - system pozwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
- STEAM.Maxi - system zapewniający wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
- AIR.Maxi - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
- PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
- RotorCLEAN - system myjący z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.