• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop MIND.Maps PLUS BIG gazowy, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Wspaniale sprawdzi się w wypiekaniu pieczywa równocześnie mrożonego jak i świeżego, a także w przygotowywaniu najróżniejszych potraw. Ponadto Piec Unox perfekcyjnie nada się także do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw oraz regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking i Intelligent Performance idealne i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszelkich potraw. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania zagwarantuje nieprzeciętne rezultaty choćby pod nieobecność wykwalifikowanego personelu.
Piec posiada zakres temperatury od 30 do 300 stopni celsjusza. Gwarantuje także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T i sondą MULTI.Point. Pamięć urządzenia zezwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. We wnętrzu komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także potrójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada sześć 4-biegowych wentylatorów. Komora gotowania tworzona jest ze stali nierdzewnej AISI 316L. Komora ma zaokrąglone krawędzie upraszczające czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, gwarantujący staranne mycie urządzenia po eksploatacji. W dodatku piec posiada funkcję automatycznego mycia tylnej obudowy. Urządzenie ma moduł Wi-Fi zezwalający na zdalne sterowanie, a także przesyłanie przepisów oraz innych danych. Na dodatek urządzenie ma wbudowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 20 pojemników GN 1/1. Rozstaw między prowadnicami wynosi 6,7 cm. System MIND.Maps zezwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia.
Piec ma następujące funkcje:
  • ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Towar finalny zawsze będzie taki sam. Zaleca się używanie sondy MULTI.Point.
  • CLIMALUX - zapewnia precyzyjną kontrolę wilgotności w komorze gotowania.
  • SMART.Preheating - system zapewniający inteligentne wstępne nagrzewanie
  • AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób by uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
  • SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, pozwalający na przypasowanie optymalnego programu mycia.
  • DRY.Maxi - system pozwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system gwarantujący wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
  • RotorCLEAN - system myjący z dodatkową możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.


    Urządzenie przystosowanie do gazu ziemnego G20.
    Zasilanie elektryczne wymagane do sterowania piecem.

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Towar na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne