• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop MIND.Maps PLUS BIG gazowy, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Świetnie sprawdzi się w wypiekaniu pieczywa równocześnie mrożonego jak i świeżego i w przygotowywaniu rozmaitych potraw. Na dodatek Piec Unox nadzwyczajnie nada się też do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw oraz regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking oraz Intelligent Performance idealne i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszystkich potraw. Samoczynne zarządzanie procesami gotowania gwarantuje idealne rezultaty choćby pod nieobecność wykwalifikowanego personelu.
Piec ma zakres temperatury od 30 do 300 poziomów celsjusza. Zapewnia także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T oraz sondą MULTI.Point. Pamięć urządzenia pozwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. Wewnątrz komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi posiadają zawiasy po lewej stronie oraz potrójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma sześć 4-biegowych wentylatorów. Komora gotowania wytworzona jest ze stali rdzoodpornej AISI 316L. Komora posiada zaokrąglone krawędzie ułatwiające czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, zapewniający dokładne mycie urządzenia po eksploatacji. Na dodatek piec ma funkcję automatycznego mycia tylnej pokrywy. Urządzenie posiada moduł Wi-Fi pozwalający na zdalne sterowanie i przesyłanie przepisów oraz innych danych. Ponadto urządzenie ma zastosowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 20 pojemników GN 2/1. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 6,7 cm. System MIND.Maps pozwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia.
Piec posiada następujące funkcje:
  • ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się stosowanie sondy MULTI.Point.
  • CLIMALUX - zapewnia dokładną kontrolę wilgotności w komorze gotowania.
  • SMART.Preheating - system zapewniający inteligentne wstępne nagrzewanie
  • AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób aby uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
  • SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, pozwalający na dostosowanie odpowiedniego programu mycia.
  • DRY.Maxi - system zezwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system zapewniający wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
  • RotorCLEAN - system przemywający z dopełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Towar na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Prosimy o wybranie rodzaju gazu (G20 albo G30).

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne