• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop MIND.Maps PLUS BIG, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Nadzwyczajnie spełni oczekiwania w wypiekaniu pieczywa zarówno mrożonego jak i świeżego i w przygotowywaniu różnorodnych potraw. Ponadto Piec Unox nadzwyczajnie nada się również do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw oraz regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking, a także Intelligent Performance doskonałe i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszystkich potraw. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania gwarantuje wyśmienite rezultaty choćby pod nieobecność wykwalifikowanego personelu.
Piec posiada zakres temperatury od 30 do 300 poziomów celsjusza. Zagwarantuje także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T i sondą MULTI.Point. Pamięć urządzenia pozwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. We wnętrzu komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi posiadają zawiasy po lewej stronie i potrójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma sześć 4-biegowych wentylatorów. Komora gotowania stworzona jest ze stali rdzoodpornej AISI 316L. Komora ma zaokrąglone krawędzie upraszczające czyszczenie. Piec samoczynny system mycia ROTOR.KLEAN, gwarantujący skrupulatne mycie urządzenia po eksploatacji. Na dodatek piec posiada funkcję samoczynnego mycia tylnej obudowy. Urządzenie posiada moduł Wi-Fi pozwalający na zdalne sterowanie oraz przesyłanie przepisów oraz innych informacji. Na dodatek urządzenie ma wbudowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 20 pojemników GN 2/1. Rozstaw między prowadnicami wynosi 6,7 cm. System MIND.Maps zezwala na zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia.
Piec posiada następujące funkcje:
  • ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Towar finalny zawsze będzie taki sam. Zaleca się użytkowanie sondy MULTI.Point.
  • CLIMALUX - gwarantuje dokładną kontrolę wilgotności w komorze gotowania.
  • SMART.Preheating - system gwarantujący inteligentne wstępne nagrzewanie
  • AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób aby uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
  • SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, pozwalający na przypasowanie odpowiedniego programu mycia.
  • DRY.Maxi - system pozwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system gwarantujący wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
  • RotorCLEAN - system przemywający z dodatkową możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Produkt na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Piec dostarczany bez kabla i wtyczki.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne