• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Znakomicie sprawdzi się w fachowych kuchniach gastronomicznych, gdzie ważna jest jakość, powtarzalność i precyzja w trakcie przygotowywania potraw. Jednorazowy wsad pieca wynosi 10 GN 1/1 albo 10 blach 60x40 cm. Urządzenie posiada sterowanie elektroniczne i 2,4 calowy ekran pikselowy. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem, gotowania na parze i smażenia. Komora wyposażona jest w jednopunktową sondę deltaT, dla precyzyjnej kontroli procesu pieczenia. Piec zezwala na jednoczesną obróbkę cieplną na wielu stopniach, co pozwala na zwiększenie produktywności pracy kuchni przy jednoczesnym zachowaniu jakości potraw. Urządzenie posiada książkę kucharską z możliwością zapisania do 99 przepisów w 3 krokach, a także opcję wstępnego nagrzewania. Dodatkowo piec EVO automatyczny, 2-stopniowy system czyszczenia + płukanie. Urządzenie posiada też system szybkiego schładzania po zakończeniu pracy oraz funkcję szybki start dla 6 zaprogramowanych przepisów.

Komora pieca została wytworzona ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory upraszczają czyszczenie pieca. We wnętrzu zamontowane są prowadnice na 10 GN 1/1 albo 10 blach 60x40 cm. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm, co lepszą cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane energooszczędne oświetlenie LED i 3 wentylatory z 5-stopniową regulacją prędkości i rewersem. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Piec zaopatrzony jest w moduł WI-Fi, który pozwala na podłączenie urządzenia do sieci internetowej. Dodatkowo na przednim panelu zlokalizowany jest port USB dla przystępnego importowania informacji i przepisów. Przy zakupie pieca klient uzyskuje gratisowy dostęp do tzw. Chmury, która usprawnia sterowanie i kontrolę funkcji pieca i pozwala na zdalną diagnostykę. Panel sterowania pieca w języku polskim.

W pakiecie znajduje się prysznic usprawniający płukanie komory pieca.

cechy urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 30°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 30°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem: 5 - 100% pary w temperaturze 130°C - 180°C.
  • Jednopunktowa sonda rdzeniowa DeltaT.
  • automatyczny etap podgrzewania.
  • Książka kucharska do 99 przepisów w 3 krokach + podgrzewanie.
  • szybki start dla 6 zaprogramowanych przepisów
  • szybkie schładzanie.
  • Kontrola prędkości wentylatora: 5 stopni prędkości wentylatora.
  • automatyczny system czyszczenia (2 stopnie czyszczenia + płukanie) z płynnym detergentem.
  • Port USB do zarządzania przepisami i HACCP.
  • Łączność Wi-Fi.
  • gratisowy dostęp do platformy w chmurze.
  • prysznic w komplecie

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne