• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny marki Vesta z bezpośrednim, natryskowym wytwarzaniem pary. Dzięki niewielkim gabarytom znakomicie spełni oczekiwania w niewiele znaczących kuchniach, food truckach i budkach z jedzeniem na wynos. Świetnie spełni oczekiwania także do odpieku pieczywa w sklepach. Jednorazowy wsad pieca wynosi 4 GN 2/3. Urządzenie posiada sterowanie manualne z trzema pokrętłami (temperatura, timer i naparowanie). Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego i pieczenia konwekcyjnego ze naparowaniem. Timer pieca ma możliwość zaprogramowania w zakresie od 0 do 120 minut.

Komora pieca została wykonana ze stali nierdzewnej. Zaokrąglone narożniki komory usprawniają czyszczenie pieca. We wnętrzu zamontowane są prowadnice na 4 pojemniki GN 2/3. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm, co lepszą cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane oświetlenie halogenowe i 1 wentylator z opcją rewersu. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają poziomo (z góry na dół). Obudowa produkowana ze stali rdzoodpornej AISI 430.


właściwości urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 50°C do 300°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem w temperaturze.
  • manualne sterowanie
  • 1 wentylator z rewersem
  • wsad 4 GN 2/3

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne