• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjny z naparowaniem firmy Vesta. Dzięki niewielkim gabarytom świetnie nada się do minimalnych kuchni, cukierni i piekarni. Piec dostosowany jest do blach piekarniczych 60x40 cm, dzięki czemu będzie wyśmienitym rozwiązaniem do prędkiego odpieku pieczywa i innych wypieków w kawiarniach, sklepach, niewielkich piekarniach i cukierniach. Jednorazowy wsad pieca wynosi 4 blachy 60x40 cm. Urządzenie ma sterowanie manualne z dwoma pokrętłami (temperatura, timer). Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego z możliwością dodania pary do procesu pieczenia, dzięki asygnowanemu przyciskowi. Timer pieca posiada możliwość zaprogramowania w zakresie od 0 do 120 minut.

Komora pieca została stworzona ze stali rdzoodpornej. Zaokrąglone narożniki komory usprawniają czyszczenie pieca. W środku zamontowane są prowadnice na 4 blachy 60x40 cm. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm, co ulepszoną cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane oświetlenie halogenowe i 1 wentylator wymuszający dobry obieg powietrza. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają poziomo (z góry na dół). Obudowa pieca została wytworzona ze stali rdzoodpornej AISI 430.


właściwości urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 50°C do 300°C. Z możliwością dodania pary
  • manualne sterowanie
  • timer
  • 2 wentylatory
  • wsad 4 blachy 60x40 cm

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne