• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Świetnie stanie na wysokości zadania w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych, gdzie wydawana jest pokaźna ilość dań. Jednorazowy wsad pieca wynosi 7 GN 1/1 lub 7 blach 60x40 cm, co czyni go uniwersalnym zarówno do kuchni gastronomicznej jak i w cukiernictwie i piekarnictwie. Urządzenie posiada sterowanie manualne z trzema pokrętłami (temperatura, timer i naparowanie) oraz pokrętło do manualnego usuwania pary z komory pieca. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem i gotowania na parze. Timer pieca posiada możliwość zaprogramowania w zakresie od 0 do 120 minut.

Komora pieca została wytworzona ze stali rdzoodpornej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory usprawniają czyszczenie pieca. Wewnątrz zamontowane są prowadnice na 7 GN 1/1 albo 7 blach 60x40 cm. Odległość między prowadnicami wynosi 67 mm, co udoskonaloną cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane oświetlenie halogenowe i 2 wentylatory z opcją rewersu. Drzwi pieca posiadają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Pokrywa stworzona ze stali nierdzewnej AISI 430.

W pakiecie znajduje się prysznic ułatwiający płukanie komory pieca.

atrybuty urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 50°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 100°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem w temperaturze 50°C - 300°C.
  • manualne sterowanie
  • 2 wentylatory z rewersem
  • prysznic w pakiecie

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne