• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Wspaniale sprawdzi się w mistrzowskich kuchniach gastronomicznych, gdzie wydawana jest obfita liczba dań. Jednorazowy wsad pieca wynosi 10 GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm, co czyni go uniwersalnym równocześnie do kuchni gastronomicznej jak i w cukiernictwie i piekarnictwie. Urządzenie ma sterowanie manualne z trzema pokrętłami (temperatura, timer i naparowanie) i przycisk do manualnego usuwania pary z komory pieca. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem, gotowania na parze i smażenia. Timer pieca posiada możliwość zaprogramowania w zakresie od 0 do 120 minut.

Komora pieca została wytworzona ze stali rdzoodpornej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory upraszczają czyszczenie pieca. We wnętrzu zamontowane są prowadnice na 10 GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm, co lepszą cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane oświetlenie halogenowe i 3 wentylatory z opcją rewersu. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Pokrywa wyprodukowana ze stali rdzoodpornej AISI 430.

W komplecie znajduje się prysznic usprawniający płukanie komory pieca.

atrybuty urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 50°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 100°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem w temperaturze 50°C - 300°C.
  • manualne sterowanie
  • 3 wentylatory z rewersem
  • prysznic w zestawie

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne