• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny EVO marki Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Genialnie sprawdzi się w mistrzowskich kuchniach gastronomicznych, gdzie ważna jest jakość, powtarzalność i precyzja w trakcie przygotowywania potraw. Jednorazowy wsad pieca wynosi 7 GN 1/1 lub 7 blach 60x40 cm. Urządzenie posiada sterowanie elektroniczne przy pomocy 7-calowego, dotykowego wyświetlacza TFT. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem, gotowania na parze i smażenia. Komora wyposażona jest w jednopunktową sondę deltaT, dla starannej kontroli cyklu pieczenia. Piec zezwala na jednoczesną obróbkę termiczną na wielu poziomach, co pozwala na rozszerzenie efektywności pracy kuchni przy jednoczesnym zachowaniu jakości potraw. Urządzenie ma książkę kucharską z możliwością zapisania do 300 przepisów w 9 krokach, a także opcję wstępnego nagrzewania. Dodatkowo piec EVO samoczynny, 3-stopniowy system czyszczenia + płukanie. Urządzenie posiada też system szybkiego schładzania po zakończeniu pracy, co zwiększa bezpieczeństwo używania i polepsza komfort pracy.

Komora pieca została produkowana ze stali rdzoodpornej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory ułatwiają czyszczenie pieca. W środku zamontowane są prowadnice na 7 GN 1/1 albo 7 blach 60x40 cm. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 68 mm, co ulepszoną cyrkulację powietrza pomiędzy blachami. W komorze zostało zamontowane energooszczędne oświetlenie LED i 2 wentylatory z 6-stopniową regulacją prędkości i rewersem. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Piec zaopatrzony jest w moduł WI-Fi, który umożliwia podłączenie urządzenia do sieci internetowej. W dodatku na przednim panelu zlokalizowany jest port USB dla nietrudnego importowania danych i przepisów. Przy zakupie pieca klient otrzymuje bezpłatny dostęp do tzw. Chmury, która usprawnia sterowanie i kontrolę funkcji pieca, a także zezwala na zdalną diagnostykę. Panel sterowania pieca w języku polskim.

W zestawie znajduje się prysznic usprawniający płukanie komory pieca.

właściwości urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 30°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 30°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem: 5 - 100% pary w temperaturze 130°C - 180°C.
  • Jednopunktowa sonda rdzeniowa DeltaT.
  • automatyczny etap podgrzewania.
  • Książka kucharska do 300 przepisów w 9 krokach + podgrzewanie.
  • szybkie schładzanie.
  • Kontrola prędkości wentylatora: 6 poziomów prędkości wentylatora.
  • automatyczny system czyszczenia (3 poziomy czyszczenia + płukanie) z płynnym detergentem.
  • Port USB do zarządzania przepisami i HACCP.
  • Łączność Wi-Fi.
  • gratisowy dostęp do platformy w chmurze.
  • prysznic w pakiecie

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne