• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Perfekcyjnie stanie na wysokości zadania w fachowych kuchniach gastronomicznych, gdzie wydawana jest szeroka liczba dań. Jednorazowy wsad pieca wynosi 5 GN 1/1 lub 5 blach 60x40 cm, co czyni go uniwersalnym równocześnie do kuchni gastronomicznej jak i w cukiernictwie i piekarnictwie. Urządzenie ma sterowanie manualne z trzema pokrętłami (temperatura, timer i naparowanie), a także pokrętło do manualnego usuwania pary z komory pieca. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem i gotowania na parze. Timer pieca posiada możliwość zaprogramowania w zakresie od 0 do 120 minut.

Komora pieca została produkowana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory upraszczają czyszczenie pieca. Wewnątrz zamontowane są prowadnice na 5 GN 1/1 albo 5 blach 60x40 cm. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 67 mm, co ulepszoną cyrkulację powietrza pomiędzy blachami. W komorze zostało zamontowane oświetlenie halogenowe, a także 1 wentylatory z opcją rewersu. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Obudowa wytwarzana ze stali nierdzewnej AISI 430.

W zestawie znajduje się prysznic ułatwiający płukanie komory pieca.

cechy urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 50°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 100°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem w temperaturze 50°C - 300°C.
  • manualne sterowanie
  • 1 wentylator z rewersem
  • prysznic w zestawie

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne