Piec konwekcyjno-parowy elektryczny EVO producenta Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Rewelacyjnie stanie na wysokości zadania w fachowych kuchniach gastronomicznych, gdzie ważna jest jakość, powtarzalność i precyzja w trakcie przygotowywania potraw. Jednorazowy wsad pieca wynosi 10 GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm. Urządzenie ma sterowanie elektroniczne za pomocą 7-calowego, dotykowego wyświetlacza TFT. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem, gotowania na parze i smażenia. Komora zaopatrzona jest w jednopunktową sondę deltaT, dla dokładnej kontroli procesu pieczenia. Piec pozwala na jednoczesną obróbkę termiczną na wielu poziomach, co pozwala na powiększenie skuteczności pracy kuchni przy jednoczesnym zachowaniu jakości potraw. Urządzenie posiada książkę kucharską z możliwością zapisania do 300 przepisów w 9 krokach oraz opcję wstępnego nagrzewania. Dodatkowo piec EVO samoczynny, 3-stopniowy system czyszczenia + płukanie. Urządzenie posiada też system prędkiego schładzania po zakończeniu pracy, co zwiększa bezpieczeństwo stosowania i udoskonala komfort pracy.
Komora pieca została wykonana ze stali rdzoodpornej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory ułatwiają czyszczenie pieca. Wewnątrz zamontowane są prowadnice na 10 GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm. Odległość między prowadnicami wynosi 80 mm, co ulepszoną cyrkulację powietrza pomiędzy blachami. W komorze zostało zamontowane energooszczędne oświetlenie LED i 3 wentylatory z 6-stopniową regulacją prędkości i rewersem. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Piec zaopatrzony jest w moduł WI-Fi, który pozwala na podłączenie urządzenia do sieci internetowej. Ponadto na przednim panelu zlokalizowany jest port USB dla łatwego importowania danych i przepisów. Przy zakupie pieca klient uzyskuje darmowy dostęp do tzw. Chmury, która ułatwia sterowanie i kontrolę funkcji pieca i pozwala na zdalną diagnostykę. Panel sterowania pieca w języku polskim.
W komplecie znajduje się prysznic upraszczający płukanie komory pieca.
cechy urządzenia:
- Pieczenie konwekcyjne: od 30°C do 300°C.
- Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 30°C - 120°C.
- Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem: 5 - 100% pary w temperaturze 130°C - 180°C.
- Jednopunktowa sonda rdzeniowa DeltaT.
- samoczynny etap podgrzewania.
- Książka kucharska do 300 przepisów w 9 krokach + podgrzewanie.
- szybkie schładzanie.
- Kontrola szybkości wentylatora: 6 stopni prędkości wentylatora.
- automatyczny system czyszczenia (3 poziomy czyszczenia + płukanie) z płynnym detergentem.
- Port USB do zarządzania przepisami i HACCP.
- Łączność Wi-Fi.
- bezpłatny dostęp do platformy w chmurze.
- prysznic w pakiecie
cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.