• Producent: Vesta
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta Vesta z natryskowym wytwarzaniem pary. Rewelacyjnie sprawdzi się w fachowych kuchniach gastronomicznych, gdzie ważna jest jakość, powtarzalność i precyzja w trakcie przygotowywania potraw. Jednorazowy wsad pieca wynosi 7 GN 1/1 albo 7 blach 60x40 cm. Urządzenie posiada sterowanie elektroniczne i 2,4 calowy wyświetlacz pikselowy. Piec daje możliwość pieczenia konwekcyjnego, pieczenia konwekcyjnego ze zmiennym naparowaniem, gotowania na parze i smażenia. Komora zaopatrzona jest w jednopunktową sondę deltaT, dla precyzyjnej kontroli cyklu pieczenia. Piec zezwala na jednoczesną obróbkę termiczną na wielu poziomach, co zezwala na powiększenie sprawności pracy kuchni przy jednoczesnym zachowaniu jakości potraw. Urządzenie ma książkę kucharską z możliwością zapisania do 99 przepisów w 3 krokach oraz opcję wstępnego nagrzewania. Dodatkowo piec EVO automatyczny, 2-stopniowy system czyszczenia + płukanie. Urządzenie ma też system prędkiego schładzania po zakończeniu pracy, a także funkcję szybki start dla 6 zaprogramowanych przepisów.

Komora pieca została wykonana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Zaokrąglone narożniki komory usprawniają czyszczenie pieca. W środku zamontowane są prowadnice na 7 GN 1/1 lub 7 blach 60x40 cm. Odległość między prowadnicami wynosi 67 mm, co udoskonaloną cyrkulację powietrza między blachami. W komorze zostało zamontowane energooszczędne oświetlenie LED oraz 2 wentylatory z 5-stopniową regulacją szybkości i rewersem. Drzwi pieca mają podwójną szybę i otwierają się w lewą stronę. Piec wyekwipowany jest w moduł WI-Fi, który zezwala na podłączenie urządzenia do sieci internetowej. W dodatku na przednim panelu zlokalizowany jest port USB dla łatwego importowania danych i przepisów. Przy zakupie pieca klient otrzymuje darmowy dostęp do tzw. Chmury, która upraszcza sterowanie i kontrolę funkcji pieca oraz pozwala na zdalną diagnostykę. Panel sterowania pieca w języku polskim.

W komplecie znajduje się prysznic usprawniający płukanie komory pieca.

atrybuty urządzenia:
  • Pieczenie konwekcyjne: od 30°C do 300°C.
  • Gotowanie na parze: 100% pary w temperaturze 30°C - 120°C.
  • Pieczenie konwekcyjne z naparowaniem: 5 - 100% pary w temperaturze 130°C - 180°C.
  • Jednopunktowa sonda rdzeniowa DeltaT.
  • samoczynny etap podgrzewania.
  • Książka kucharska do 99 przepisów w 3 krokach + podgrzewanie.
  • prędki start dla 6 zaprogramowanych przepisów
  • szybkie schładzanie.
  • Kontrola szybkości wentylatora: 5 poziomów szybkości wentylatora.
  • automatyczny system czyszczenia (2 poziomy czyszczenia + płukanie) z płynnym detergentem.
  • Port USB do zarządzania przepisami i HACCP.
  • Łączność Wi-Fi.
  • bezpłatny dostęp do platformy w chmurze.
  • prysznic w pakiecie

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne