• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefLux MANUAL COUNTERTOP o objętości 5 GN 1/1 z manualnym panelem sterowania. Piec posiada system bezpośredniej (natryskowej) produkcji pary, która jest tworzona już przy temperaturze 48ºC (zaparowanie 100% w temperaturze 100 oC). Piec ma regulację temperatury w zakresie od 80 do 260 poziomów celsjusza, a także pozwala na gotowanie konwekcyjne i wilgotne od 80 stopni celsjusza. Wentylator o zmiennym kierunku obrotów wzmaga cyrkulację powietrza. Możliwość wyboru dwóch prędkości wentylatora. Chłodzenie zewnętrznych części pieca zapobiega przypadkowym poparzeniom przy dotknięciu obudowy albo drzwi. Podwójne szyby drzwi produkowane ze szkła nisko emisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną uniemożliwiają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. W środku pieca zamontowane zostało oświetlenie LED. Komora gotowania wyprodukowana ze stali nierdzewnej AISI 304, ma zaokrąglone krawędzie ułatwiające czyszczenie. Odstęp między prowadnicami w komorze pieca wynosi 6,7 cm. Drzwi posiadają zawiasy z lewej strony.

Piec ma następujące funkcje:
  • DRY.Plus - funkcja szybkiego usuwania wilgoci z komory gotowania
  • STEAM.Plus - tworzenie pary już od 48 stopni celsjusza.
  • AIR.Plus - system wentylatorów z odwracalnym kierunkiem i dwustopniową regulacją prędkości.

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia. Piec sprzedawany bez pojemników GN i blach.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne