• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop producenta UNOX linii 6 w unowocześnionej wersji z nowym dotykowym panelem sterowania MASTER.Touch PLUS. Piec w wersji PLUS - o pokaźniejszej mocy.
Jednorazowy wsad 7 pojemników GN 1/1. Wytwarzanie pary we wnętrzu komory pieca.
Nowy dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS zezwala na szybką i instynktowną obsługę, zapisywanie ustawień, zamieszczanie zdjęć potraw, a nawet własnoręczne podpisywanie się pod swoim autorskim programem. Książka kucharska z 256 programami, z możliwością zapisania własnych ustawień.
cechuje się nowymi, w stosunku do poprzedniej wersji cechami:
  • technika MIND.Maps - daje możliwość narysowania przebiegu temperatury, wilgotności i szybkości obiegu powietrza; intuicyjny i prosty sposób na stworzenie jedynego w swym typu cyklu obróbki i zapisanie go w pamięci pieca, dzięki czemu będzie realne każdorazowe otrzymanie doskonałego efektu kulinarnego
  • system obiegu powietrza Air.Maxi z skuteczniejszymi wentylatorami z 8 prędkościami
  • nowy, sprawniejszy system usuwania pary Dry.Maxi - usunięcie z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki produktu w nad wyraz niedługim czasie
  • Steam.Maxi - nowatorski system wytwarzania pary zezwala na uzyskanie pary już w temperaturze 35oC

Piec w pełni wykonany ze stali nierdzewnej. Zabudowa tylnej części chroni go przed uszkodzeniem czy zalaniem. Podwójne szyby drzwi produkowane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną zapobiegają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. Wewnątrz komory prowadnice w kształcie litery C. Oświetlenie LED.
W wyposażeniu wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point do mierzenia temperatury w środku potrawy. Wykorzystanie 4 punktów pomiaru pozwala skrupulatniej mierzyć temperaturę w środku potrawy. Dodatkowo zniża wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na finalną jakość artykułu.
MultiTIME - system zezwalający na ustawienie odrębnych czasów dla przeróżnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (pieczenie albo gotowanie lub regeneracja).
ADAPTIVECoocking - system pozwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Towar finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się użytkowanie sondy MULTI.Point.
Mise en Place - funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie produktów w różnorodnych czasach w taki sposób, by wszystkie były gotowe w tym samym czasie. Parametry obróbki (temperatura, klimat, prędkość wentylatora) dla wszelkich produktów są takie same.
RotorCLEAN - system przemywający z uzupełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Towar na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne