Piec konwekcyjno-parowy elektryczny producenta ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 20 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie. Wózek na pojemniki GN w wyposażeniu.
Ręczny, programowalny albo samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość między prowadnicami 7 cm umożliwia korzystanie z pojemników GN nawet o głębokości 6,5 cm. Stanowczo higieniczna tłoczona komora wytwarzana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Przednia część urządzenia wyprodukowana bez wykorzystania połączeń śrubowych i nitów. Prosto demontowalny stelaż na pojemniki GN i możliwość przystępnego odchylenia ścianki zakrywającej wentylator sprawia, że piec prosto utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,jeszcze jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.
Halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory adekwatne oświetlenie wnętrza. Praktyczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę.
Szczegółowa charakterystyka:
- Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze i pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
- Możliwość pracy z sondą
- Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C
- technika ACT, zezwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca oraz obniżenie zużycia energii
- Manualne, a także programowane ustawienia trybów pracy
- Fabryczne programy obróbki
- Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach
- Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
- Możliwość zapisana programów w 10 krokach
- Funkcja HOLD zezwalająca na wstrzymanie procesu
- Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
- Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP
- Złącze USB
- Zintegrowany moduł WIFI
- System autodiagnostyki
- Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T
- System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z zróżnicowanymi czasami trwania
- System prędkiego schładzania komory
- Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
- Specjalny cykl dedykowany do wyrastania ciasta
- System ręcznego dodawania zaparowania podczas trwania procesu
- System prędkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu luksusowicy pary
- Programowany system FCS pozwalający na wymuszone likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- technika SCS, zezwalająca na kontrolowane likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
- Siedem prędkości wentylatora
- szybkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
- 3-sonda rdzenia
- Zintegrowany syfon odpływu wody
- regulowane nóżki
- Możliwość ustawiania sprzętów na sobie
- Łatwy w demontażu system prowadnic na pojemniki
- Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie)
- Podwójna szyba drzwi komory wytworzona z niskoemisyjnego rodzaju szkła
- System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
- Prysznic na zwijaku
- System samoczynnego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
- automatyczny system płukania i odkamieniania elitarnicy pary
- Zintegrowany pojemnik na płyn przemywający i odkamieniacz ProfiChef
- Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu procesu mycia
Uwaga:
Piec dostarczany bez pojemników GN. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach używania pieca.
Przy zakupie pieca Omega oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone poprzez fachowego kucharza!
Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i prawidłowo zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane przez inwestora.
Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów przedstawiających efekty pracy pieca oraz doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów.
Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego poprzez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym.