Piec konwekcyjno-parowy ChefTop producenta UNOX serii 6 gazowy w unowocześnionej wersji z nowym dotykowym panelem sterowania MASTER.Touch PLUS. Piec w wersji PLUS - o większej mocy.
Jednorazowy wsad 10 pojemników GN 1/1. Wytwarzanie pary wewnątrz komory pieca.
Nowy dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS umożliwia szybką i instynktowną obsługę, zapisywanie ustawień, zamieszczanie zdjęć potraw, a nawet własnoręczne podpisywanie się pod swoim autorskim programem. Książka kucharska z 256 programami, z możliwością zapisania własnych ustawień.
cechuje się nowymi, w stosunku do poprzedniej wersji cechami:
- technologia MIND.Maps - daje możliwość narysowania przebiegu temperatury, wilgotności i prędkości obiegu powietrza; intuicyjny i prosty sposób na stworzenie jedynego w swoim typu cyklu obróbki i zapisanie go w pamięci pieca, dzięki czemu będzie osiągalne każdorazowe otrzymanie nieprzeciętnego efektu kulinarnego
- system obiegu powietrza Air.Maxi z efektywniejszymi wentylatorami z 8 prędkościami
- nowy, skuteczniejszy system usuwania pary Dry.Maxi - usunięcie z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki towaru w niezwykle krótkim czasie
- Steam.Maxi - prekursorski system wytwarzania pary pozwala na uzyskanie pary już w temperaturze 35oC
Piec kompletnie tworzony ze stali rdzoodpornej. Zabudowa tylnej części chroni go przed uszkodzeniem czy zalaniem. Podwójne szyby drzwi wykonane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną uniemożliwiają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. W środku komory prowadnice w profilu litery C. Oświetlenie LED.
W wyposażeniu wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point do mierzenia temperatury we wnętrzu potrawy. Wykorzystanie 4 punktów pomiaru pozwala skrupulatniej mierzyć temperaturę wewnątrz potrawy. Dodatkowo zniża wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na finalną jakość artykułu.
MultiTIME - system pozwalający na ustawienie odrębnych czasów dla różnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (pieczenie lub gotowanie albo regeneracja).
ADAPTIVECoocking - system pozwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny zawsze będzie taki sam. Zaleca się używanie sondy MULTI.Point.
Mise en Place - funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie produktów w najróżniejszych czasach w taki sposób, by wszystkie były gotowe w tym samym czasie. Właściwości obróbki (temperatura, klimat, prędkość wentylatora) dla wszystkich produktów są takie same.
RotorCLEAN - system myjący z dodatkową możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.
Uwaga:
wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Produkt na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia.