Piec konwekcyjno-parowy ChefTop producenta UNOX serii 6 gazowy w unowocześnionej wersji z nowym dotykowym panelem sterowania MASTER.Touch PLUS. Piec w wersji PLUS - o pokaźniejszej mocy.
Jednorazowy wsad 7 pojemników GN 1/1. Wytwarzanie pary we wnętrzu komory pieca.
Nowy dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS umożliwia szybką i instynktowną obsługę, zapisywanie ustawień, zamieszczanie zdjęć potraw, a choćby własnoręczne podpisywanie się pod swym autorskim programem. Książka kucharska z 256 programami, z możliwością zapisania własnych ustawień.
cechuje się nowymi, w stosunku do poprzedniej wersji cechami:
- technologia MIND.Maps - daje możliwość narysowania przebiegu temperatury, wilgotności i szybkości obiegu powietrza; instynktowny i prosty sposób na stworzenie jedynego w swoim typu procesu obróbki i zapisanie go w pamięci pieca, dzięki czemu będzie realne każdorazowe otrzymanie idealnego efektu kulinarnego
- system obiegu powietrza Air.Maxi z wydajniejszymi wentylatorami z 8 szybkościami
- nowy, wydajniejszy system usuwania pary Dry.Maxi - usunięcie z komory pieca pary powstałej w poprzednim etapie obróbki towaru w nad wyraz niedługim czasie
- Steam.Maxi - nowatorski system wytwarzania pary umożliwia uzyskanie pary już w temperaturze 35oC
Piec całkowicie produkowany ze stali rdzoodpornej. Zabudowa tylnej części chroni go przed zniszczeniem czy zalaniem. Podwójne szyby drzwi wyprodukowane ze szkła niskoemisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną uniemożliwiają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. Wewnątrz komory prowadnice w zarysie litery C. Oświetlenie LED.
W wyposażeniu wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point do mierzenia temperatury wewnątrz potrawy. Użycie 4 punktów pomiaru pozwala dokładniej mierzyć temperaturę we wnętrzu potrawy. Dodatkowo ogranicza wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na finalną jakość towaru.
MultiTIME - system pozwalający na ustawienie odrębnych czasów dla rozmaitych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (pieczenie lub gotowanie albo regeneracja).
ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny zawsze będzie taki sam. Zaleca się użytkowanie sondy MULTI.Point.
Mise en Place - funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie produktów w różnych czasach w taki sposób, by wszystkie były gotowe w tym samym czasie. Właściwości obróbki (temperatura, klimat, szybkość wentylatora) dla wszelkich produktów są takie same.
RotorCLEAN - system myjący z uzupełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.
Uwaga:
wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Towar na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia.