Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem BAKERLUX MANUAL COUNTERTOP ze sterowaniem manualnym. Piec Unox nieprzeciętnie pasuje do pieczenia i gotowana ciast jednocześnie świeżych jak i mrożonych. Maksymalny jednorazowy wsad do 50 kg. Sprawność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 16 minut, żeby upiec 35 kruchych ciasteczek oraz 24 sztuki chleba, 28 minut, by gotowe były 24 sztuki biszkoptu.
Piec ma zakres temperatury od 80 do 260 °C. W środku komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także podwójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma 2-biegowy system wentylatorów. Komora gotowania wytworzona jest ze stali rdzoodpornej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie ułatwiają dokładne czyszczenie. Piec konwekcyjny pomieści 10 blach 60x40 cm. Prowadnice boczne mają kształt litery L. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm.
Piec ma następujące funkcje:
- DRY.Plus - system pozwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
-
- STEAM.Plus - system natychmiastowego nawilżania komory, już od 80 ° C
- AIR.Plus - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.