• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem Rossella 4x 60x40 cm firmy UNOX ze sterowaniem manualnym. Znakomicie spełni oczekiwania do wypieku niewielkich ilości pieczywa i wyrobów cukierniczych do kawiarni, cukierni albo bistro. W piecu można umieścić jednocześnie 4 blachy o wymiarach 60x40 cm. Odległość między półkami 7,5 cm. Piec ma zakres temperatury pieczenia od 80 do 260 ºC i pieczenie konwekcyjne + wilgotność ze zmienną temperaturą od 90 do 260 ºC. W piecu zaimplementowano technikę AIR.Plus, dzięki której wbudowane wentylatory posiadają możliwość zmiany kierunku obrotów, co gwarantuje równomierne rozprowadzenie temperatury. Technologia DRY.Plus gwarantuje szybkie likwidowanie wilgoci z komory pieca, dzięki temu rozszerzona została możliwość kontroli warunków pieczenia. Dodatkowo piec technologię STEAM.Plus pozwalający na ręczne ustawienie stopnia zawilgocenia komory. Piec konwekcyjny Rossella ma też technologię Protek.SAFE, dzięki której powiększona została efektywność grzejna przy zachowaniu bezpieczeństwa pracy.

W obudowie pieca zamontowany został ekran czasu zakończenia pieczenia. Dodatkowo piec ma możliwość pracy ciągłej. Drzwi pieca otwierają się z góry na dół. Komora produkowana jest ze stali rdzoodpornej o wysokiej oporności, która ma zaokrąglone krawędzie dla łatwiejszego utrzymywania czystości pieca. Wewnątrz komory zaimplementowano oświetlenie LED oraz detektor otwartych drzwi. W komorze zastosowane zostały dwa wentylatory z rewersem. Sterowanie odbywa się za pomocą dwóch pokręteł, a także przycisku do usuwania wilgoci.

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia. Piec sprzedawany bez blach 60x40 cm.


Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne