Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem Rossella 4x 60x40 cm marki UNOX ze sterowaniem manualnym. Perfekcyjnie spełni oczekiwania do wypieku niewielkich ilości pieczywa i wyrobów cukierniczych do kawiarni, cukierni lub bistro. W piecu można umieścić jednocześnie 4 blachy o wymiarach 60x40 cm. Odległość między półkami 7,5 cm. Piec ma zakres temperatury pieczenia od 80 do 260 ºC i pieczenie konwekcyjne + wilgotność ze zmienną temperaturą od 90 do 260 ºC. W piecu zastosowano technologię AIR.Plus, dzięki której wbudowane wentylatory mają możliwość zmiany kierunku obrotów, co zapewnia równomierne rozprowadzenie temperatury. Technika DRY.Plus zagwarantuje szybkie usuwanie wilgoci z komory pieca, dzięki temu rozszerzona została możliwość kontroli warunków pieczenia. Ponadto piec technologię STEAM.Plus pozwalający na ręczne ustawienie stopnia zawilgocenia komory. Piec konwekcyjny Rossella ma też technologię Protek.SAFE, dzięki której rozszerzona została produktywność cieplna przy zachowaniu bezpieczeństwa pracy.
W obudowie pieca zamontowany został ekran czasu zakończenia pieczenia. Ponadto piec ma możliwość pracy ciągłej. Drzwi pieca otwierane od prawej do lewej z zamknięciem magnetycznym. Komora wytworzona jest ze stali nierdzewnej o wysokiej niepodatności, która posiada zaokrąglone krawędzie dla łatwiejszego utrzymywania czystości pieca. W środku komory zastosowano oświetlenie LED oraz detektor otwartych drzwi. W komorze zastosowane zostały dwa wentylatory z rewersem. Sterowanie odbywa się za pomocą dwóch pokręteł oraz przycisku do usuwania wilgoci.
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia. Piec sprzedawany bez blach 60x40 cm.