• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem Stefania 3x 46x33 cm producenta UNOX ze sterowaniem manualnym. Piec nadzwyczajnie nada się do regeneracji potraw, odpiekania, a także wypiekania. W piecu można umieścić jednocześnie 3 blachy o wymiarach 46x33 cm. Odległość między półkami 7,5 cm. Piec ma zakres temperatury pieczenia od 80 do 260 ºC i pieczenie konwekcyjne + wilgotność ze zmienną temperaturą od 90 do 260 ºC. W piecu zastosowano technikę AIR.Plus, dzięki której wbudowane wentylatory mają możliwość zmiany kierunku obrotów, co zagwarantuje równomierne rozprowadzenie temperatury. Technologia DRY.Plus gwarantuje prędkie usuwanie wilgoci z komory pieca, dzięki temu zwiększona została możliwość kontroli warunków pieczenia. Dodatkowo piec technologię STEAM.Plus zezwalający na ręczne ustawienie stopnia zawilgocenia komory. Piec konwekcyjny Stefania ma też technologię Protek.SAFE, dzięki której powiększona została produktywność grzejna przy zachowaniu bezpieczeństwa pracy.

W obudowie pieca zamontowany został ekran czasu zakończenia pieczenia. Dodatkowo piec ma możliwość pracy ciągłej. Drzwi pieca otwierają się z góry na dół. Komora wyprodukowana jest ze stali rdzoodpornej o wysokiej wytrzymałości, która posiada zaokrąglone krawędzie dla łatwiejszego utrzymywania czystości pieca. Wewnątrz komory zastosowano oświetlenie LED oraz detektor otwartych drzwi. W komorze zaimplementowane zostały dwa wentylatory z rewersem. Sterowanie odbywa się za pomocą dwóch pokręteł i przycisku do usuwania wilgoci.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne