• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Gazowy piec konwekcyjny z nawilżaniem BAKERLUX MANUAL COUNTERTOP ze sterowaniem manualnym. Piec Unox nieprzeciętnie pasuje do pieczenia i gotowana ciast równocześnie świeżych jak i mrożonych. Maksymalny jednorazowy wsad do 50 kg. Produktywność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 16 minut, by upiec 35 kruchych ciasteczek oraz 24 sztuki chleba, 28 minut, aby gotowe były 24 sztuki biszkoptu.
Piec posiada zakres temperatury od 80 do 260 °C. W środku komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także podwójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada 2-biegowy system wentylatorów. Komora gotowania tworzona jest ze stali nierdzewnej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie upraszczają staranne czyszczenie. Piec konwekcyjny pomieści 10 blach 60x40 cm. Prowadnice boczne posiadają zarys litery L. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm.
Piec ma następujące funkcje:
  • DRY.Plus - system zezwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Plus - system natychmiastowego nawilżania komory, już od 80 ° C
  • AIR.Plus - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów

Max. Nominalna moc gazu - 20 kW. Piec dostosowany do pracy z gazem ziemnym G20.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne