• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega Bakeline z natryskowym systemem wytwarzania pary. Jednorazowy wsad – 6 pojemników lub blach o wymiarze 600x400 mm. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design. Rzetelne wykonanie.
Ręczny, programowalny albo automatyczny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic pojemników / blach. Odległość pomiędzy prowadnicami 8 cm pozwala na korzystanie z pojemników o głębokości do 6,5 cm. Szczególnie higieniczna tłoczona komora wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Przednia część urządzenia wytworzona bez wykorzystania połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki / blachy i możliwość przystępnego odchylenia ścianki osłaniającej wentylator sprawia, iż piec łatwo utrzymać w czystości. Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby zagwarantuje nie tylko wysoką ochronę cieplną,w dodatku jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca.
2 halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory adekwatne oświetlenie wnętrza. Poręczna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę. Piec ProfiChef Omega Bakeline jest wyposażony w samoczynny system myjący komorę urządzenia.
Szczegółowa charakterystyka:
  • Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze oraz pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi
  • Możliwość pracy z sondą (opcja)
  • Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 280°C
  • technologia ACT, pozwalająca na automatyczną kontrolę i regulację parametrów procesu pracy pieca, a także obniżenie zużycia energii.
  • Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy
  • Fabryczne programy obróbki
  • Funkcja MYCOOKBOOK dedykowana do zapisywania programów w wybranych folderach
  • Manualny i samoczynny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C
  • Możliwość zapisana programów w 10 krokach
  • Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie cyklu
  • 10” dotykowy panel sterowania
  • Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw
  • Możliwość zapisu i eksportu danych HACCP
  • Złącze USB
  • Zintegrowany moduł WIFI
  • System autodiagnostyki
  • Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T (opcja)
  • System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z przeróżnymi czasami trwania
  • System prędkiego schładzania komory
  • Możliwość prowadzenia regeneracji potraw
  • Specjalny cykl asygnowany do wyrastania ciasta
  • System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania procesu
  • System szybkiego zaparowania
  • Programowany system FCS pozwalający na wymuszone eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • technika SCS, zezwalająca na kontrolowane likwidowanie nadmiaru pary z komory pieca
  • Siedem szybkości wentylatora
  • prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych
  • Tłoczona komora pieca wytwarzana z wysokogatunkowej stali 304
  • ergonomiczna zgodna z wymogami HACCP klamka drzwi komory
  • Przednia część urządzenia produkowana ze stali 304 bez użycia połączeń śrubowych i nitów
  • Wielopunktowa sonda rdzenia (opcja)
  • Zintegrowany syfon odpływu wody
  • regulowane nóżki
  • Możliwość ustawiania urządzeń na sobie
  • Prowadnice pojemników wytworzone z blachy
  • prosty w demontażu system prowadnic na pojemniki i blachy
  • Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi (opcja)
  • Podwójna szyba drzwi komory wytworzona z niskoemisyjnego typu szkła
  • System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi
  • Oświetlenia halogenowe wnętrza komory pieca
  • Prysznic na zwijaku
  • System automatycznego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli)
  • Zintegrowany pojemnik na płyn myjący Profi Chef
  • Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia
  • kanon pojemników i blach o rozmiarach 600x400 mm

Uwaga:

Piec dostarczany jest bez pojemników i blach. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest płatny przegląd po 12 miesiącach użytkowania pieca. Przy zakupie pieca Omega Bakeline oferujemy gratis podstawowe szkolenie prowadzone przez mistrzowskiego szefa kuchni! Czas trwania - 4 godziny. Miejsce - u klienta na zakupionym i dobrze zamontowanym piecu Omega ProfiChef. Produkty - przygotowane poprzez inwestora. Zakres szkolenia: podstawowe dane na temat urządzenia i jego bezpiecznej eksploatacji, pokaz 3-4 przerobów prezentujących efekty pracy pieca, a także doradztwo w sprawie zakupu wspomagających pracę akcesoriów. Ważne! Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy-oświadczenie. Szkolenie może odbyć się w uzgodnionym terminie po wypełnieniu i przesłaniu podpisanego przez inwestora oświadczenia. Detale w Dziale Handlowym. Towar na zamówienie

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne